همانطور که می دانید در بلاک چین اتریوم سرعت تراکنش ها بسیار پایین است و کارمزد تراکنش ها بالا. از این رو پروژه های زیادی برای رفع مشکل مقیاس پذیری اتریوم به وجود آمدند که یکی از بهترین آنها اوالانچ (Avalanche) است.
ارز دیجیتال اوالانچ چیست؟
Avalanche یک پلتفرم بلاک چین است که با مکانیسم منحصربهفرد اثبات سهام (PoS) خود، برای رفع مشکلات مقیاسپذیری، امنیت و عدم تمرکز تلاش می کند. مانند اتریوم، Avalanche نیز از قراردادهای هوشمند برای اجرای برنامه های غیرمتمرکز (dApps) در شبکه خود پشتیبانی می کند. قراردادهای هوشمند Avalanche به زبان Solidity نوشته می شوند که توسط اتریوم نیز مورد استفاده قرار میگیرد.
هدف از ایجاد Avalanche در سال 2020 ایجاد پلتفرم سریع، امن، مقرون به صرفه و در دسترس بود. علاوه بر این، Avalanche یک پروژه منبع باز است، به این معنی که هر کسی می تواند کد پلتفرم آن را مشاهده کرده و در آن مشارکت کند.
AVAX، توکن بومی پلتفرم Avalanche است که برای تقویت تراکنش ها در اکوسیستم آن استفاده می شود. AVAX به عنوان وسیله ای برای توزیع پاداش های سیستم، مشارکت در حاکمیت و تسهیل تراکنش ها در شبکه با پرداخت هزینه عمل می کند.
چرا اوالانچ منحصر به فرد است؟
ویژگی هایی وجود دارد که Avalanche را منحصر به فرد می کند از جمله:
نرخ ایجاد سکه
حداکثر عرضه AVAX به 720 میلیون توکن محدود شده است، و کاربران AVAX بر سرعت ضرب سکه های جدید نظارت دارند. دارندگان AVAX می توانند تصمیم بگیرند که پاداش ایجاد بلوک جدید در بلاکچین اوالانچ چقدر باشد و از این طریق نرخ ایجاد سکه جدید را کنترل کنند.
ساختار کارمزد تراکنش
هزینه های پردازش تراکنش بسته به نوع تراکنش و ازدحام شبکه Avalanche متفاوت است و همه ی هزینه ها سوزانده می شود تا AVAX به مرور زمان کمیابتر شود.
مکانیسم اجماع
تراکنشهای زنجیره بلوکی Avalanche با استفاده از روشی منحصربهفرد تأیید میشوند که به بسیاری از زیرمجموعههای تصادفی و کوچک از اعتبار سنج های شبکه نیاز دارد تا تراکنشها را قبل از نهایی شدن تراکنشها تأیید کنند.
مشوقهای مشارکت
زمان کم و پاسخ سریع می تواند میزان پاداش دریافتی پردازش کنندگان تراکنش های AVAX را افزایش دهد.
اوالانچ چگونه کار می کند؟
اگرچه پلتفرم Avalanche پیچیده است، اما سه جنبه اصلی در طراحی آن وجود دارد: مکانیسم اجماع آن، ادغام زیرشبکه ها و استفاده از چندین بلاک چین.
مکانیسم اجماع اوالانچ
برای اینکه یک شبکه بلاک چین تراکنش ها را تایید کند و ایمن بماند، باید از پروتکلی استفاده کند که به گره هایش اجازه دهد به توافق یا اجماع برسند.
Avalanche از یک مکانیسم جدید اجماع استفاده می کند که بر پایه PoS بنا شده است. هنگامی که یک تراکنش توسط یک کاربر آغاز می شود، توسط یک گره اعتبار سنجی دریافت می شود و این اعتبار سنج به صورت تصادفی از اعتبار سنج های دیگر صحت یک تراکنش را پرسوجو میکنند تا بدین ترتیب درستی آن مشخص شود. این کار آنقدر تکرار می شود تا در نهایت در مورد یک نتیجه به توافق برسند و اجماع انجام شود.
زیرشبکهها
کاربران Avalanche میتوانند زنجیرههای تخصصی راهاندازی کنند و با استفاده از مجموعه قوانین خودشان عمل کنند. اجماع در مورد این زنجیرهها توسط زیرشبکهها حاصل میشود که گروههایی از گرهها هستند که در اعتبارسنجی مجموعهای از بلاکچینها شرکت میکنند. تمام اعتبارسنجیهای زیرشبکه باید شبکه اولیه Avalanche را نیز تأیید کنند.
بلاک چین ها
Avalanche از سه بلاک چین مختلف ساخته شده است تا محدودیت های سه گانه بلاک چین را برطرف کند و دارایی های دیجیتال را می توان در هر یک از این زنجیره ها برای انجام عملکردهای مختلف در اکوسیستم جابجا کرد.
زنجیره تبادل (X-Chain): بلاک چین پیشفرض است که داراییها بر اساس آن ایجاد و مبادله میشوند. شامل AVAX است.
زنجیره قرارداد (C-Chain): امکان ایجاد و اجرای قراردادهای هوشمند را فراهم می کند. قراردادهای هوشمند Avalanche می توانند از قابلیت همکاری متقابل زنجیره ای استفاده کنند.
زنجیره پلتفرم (P-Chain): اعتبار سنجی ها را هماهنگ می کند و ایجاد و مدیریت زیرشبکه ها را امکان پذیر می کند.
مزایا و معایب اوالانچ
از جمله مزایا اوالانچ می توان به موارد زیر اشاره کرد:
زمان پردازش در تراکنش سریع است.
ساختار پاداش دارد که باعث مشارکت بیشتر می شود.
قادر به پشتیبانی از بسیاری از پروژه های مبتنی بر بلاک چین است.
از جمله معایب اوالانچ می توان به موارد زیر اشاره کرد:
رقیب های سخت مانند اتریوم دارد.
اعتبار سنجی باید 2000 توکن AVAX را به اشتراک بگذارد.
اعتبارسنجی های بی دقت هرگز با از دست دادن AVAX خود جریمه نمی شوند.
اوالانچ در مقابل اتریوم
Avalanche زمان پردازش تراکنش سریع تری دارد، 4500 تراکنش در ثانیه. ماهیت موازی پروتکل اجماع Avalanche چیزی است که شبکه Avalanche را قادر می سازد تا تراکنش ها را به طور قابل توجهی سریعتر از اتریوم تأیید کند.
در حالی که اتریوم در حال حاضر در مقیاس بسیار بزرگتری فعالیت میکند و پروژهها و تراکنشهای بیشتری را پشتیبانی میکند، توانایی برتر Avalanche در مقیاسپذیری ممکن است به پلتفرم Avalanche برتری طولانیمدت نسبت به اتریوم بدهد. Avalanche می تواند تعداد زیادی از تراکنش ها را بدون نیاز به زمان بیشتری برای پردازش آن تراکنش ها پشتیبانی کند.
کارمزد های Avalanche و Ethereum نیز باهم متفاوت است. تمام هزینه های پردازش تراکنش های Avalanche سوزانده می شود، در حالی که شبکه اتریوم تنها درصدی از هزینه های پردازش تراکنش را می سوزاند. هزینه ها در هر دو پلتفرم Avalanche و Ethereum بر اساس ازدحام یا شلوغی شبکه متفاوت است. در Avalanche هزینه ها به طور کامل توسط کاربران کنترل می شود.
بنیان گذاران اوالانچ چه کسانی هستند؟
اوالانچ در آزمایشگاه AVA Labs راه اندازی شد. Emin Gun Sirer، Kevin Sekninqi و Maofan “Ted” Yin از بنیانگذاران اوالانچ هستند. Maofan “Ted” Yin نامزد دکترای علوم کامپیوتر دانشگاه کرنل،Kevin Sekninqi نامزد دکترای علوم کامپیوتری دانشگاه کرنل و Emin Gun Sirer دکترای علوم و مهندسی کامپیوتر بودند.
آیا بلاک چین اوالانچ ایمن است؟
اوالانچ را می توان به دلیل ماهیت تصادفی مکانیسم اجماع آن ایمن در نظر گرفت. Avalanche ادعا می کند که پلتفرم آن از اقدامات ایمنی قوی تری پشتیبانی می کند که بلاک چین را نسبت به سایر بلاک چین ها در برابر حملات 51 درصد ایمن تر می کند.
در زمان نگارش این مقاله قیمت هر واحد ارز دیجیتال اوالانچ ۱۶.۷۱ دلار است و در رتبه 16 بازار قرار دارد.
شما می توانید با
طراحی سایت صرافی ارز دیجیتال به راحتی این ارز و صد ها ارز دیگر را در
صرافی ارز دیجیتال خود به مشتریان خود ارائه دهید. شرکت
طراحی سایت صرافی ارز دیجیتال آرتاراکس برای پاسخگویی به نیازهای شما مشتریان عزیز آماده است. برای دریافت مشاوره رایگان با شماره های پایین سایت تماس بگیرید.